Gula blommor

När man tittar på gula blommor så får man intryck av värme, glada känslor och trygghet. De är ljusa som solen och färgglada, gula blommor är en stark favorit bland våra blomföljare. Nått som du kanske inte visst är att de fina gulaktiga kronbladen i gula buketter har har mycket betydelse för mottagaren. Vi ska gå in på djupet i dess mening och berätta hur symbologin bakom de gula blommorna.


Betydelsen har faktiskt ändrats mycket under de senaste 250 åren. Under 1750 – 1850-talet då kommersiella blommor och dess symbolik nådde sin höjd så fick gula blommor en negativ betydelse. På den här tiden så var det röda rosor som symboliserade romantik och var lämpliga för att dekorera en romantisk tillställning. Här kunde man använda gula blommor för att svara på den romantiska gesten med ett nej. På den tiden så symboliserade gula blommor en slags antiromantiskt gest på ett artigt sätt.
Men idag så är de bara förknippade med värme och glädje, dessa funkar utmärkt om man vill skicka blommor till en vän eller släkting för att sprida lite värme.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *