Rosor och dess betydelse

Blommor är utmärkta och uppskattade presenter. Blommor har dessutom den fördelen är att de är enkla att skicka med hjälp av blommogram. Kan du själv inte vara på plats på en väns högtidsdag kan du istället skicka blommor. Du bör dock alltid tänka igenom vad olika blommor signalerar när du väljer dem. Framförallt bör du tänka på färgen på rosor och dess betydelse.

Vad betyder röda rosor?

Röda rosor är kärlekens blommor. Vill du visa din kärlek för någon är röda rosor rätt val. Skickar du rosor med blommogram till din älskling skall de vara röda och allra helst skall buketten bestå av 12 rosor. Orangea rosor är emellertid ett bättre val om du vill uttrycka din passion och din åtrå.

Vad betyder vita rosor?

Vita rosor står för oskuld och för renhet. Vita rosor är det allra bästa valet när du vill uttrycka din sympati. En bukett med vita rosor kan till exempel vara ett mycket bra val för att muntra upp någon som du vet har det jobbigt.

Vad betyder gula rosor?

Gula rosor betyder glädje, överflöd och vänskap. En bukett gula rosor är ett bra sätt att visa uppskattning för en vän. Har du en vän på en annan ort som du sällan har möjlighet att träffa kan ett blommogram med gula rosor hålla vänskapen vid liv.

Vad betyder rosa rosor?

Rosa rosor står för mjuka känslor. Vill du uttrycka din beundran för någon och hur mycket du uppskattar personen är rosa rosor ett bra val. Du kan dessutom använda dem för att visa tacksamhet.

Vad betyder blå rosor?

Blå rosor är ovanliga och färgen står för något mystiskt och otillgängligt och för något som verkar vara omöjligt att uppnå. Är du förälskad i någon som du vet att du inte kan få men som du ändå vill uttrycka din kärlek för kan du göra det med blå rosor. Har du blandade känslor är emellertid rosor av blandade färger bättre.

FAQ